注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

SUKI.c

 
 
 

日志

 
 

[转] 《谈情说案》化学式分手词  

2010-06-26 13:28:11|  分类: 个人日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
第一次看到分手这么化学的,一句都没有提到爱与不爱,记下了主要的经典台词,大家共赏~~~~~
 
[转] 《谈情说案》化学式分手词 - 甜心~ - SUKI.c
 
[转] 《谈情说案》化学式分手词 - 甜心~ - SUKI.c




 
景博:sorry,對唔起,系我錯,我計錯數,條數唔應該咁計嘅,我同你之間,我一直以爲系1加1等于2,原來唔系,原來系二進制,1加1等于一零。我在講我同你,原來兩個人喺埋一齊,唔系淨系兩個人嘅事咁簡單,仲要顧及我哋屋企人。(省略掉無關部分………………)
直到我媽咪出咗事,我好清楚,我計錯數。 


犀利妹:系你教識我噶,系你話俾我知咩叫苯氨基丙酸,你話當一男一女走埋一齊,呢種激素就會增加,感情就會提升,咁呢種關系同埋狀態就叫作“愛情”,系唔系呀?你鍾意我,系因爲你苯氨基丙酸噶濃度增加,你從來冇講過我們喺埋一齊系因爲一條數噶,幾時開始變成一條數架(一道數學題)?你根本就唔鍾意我,你喺度賴計錯數……
 
 
景博你打著計錯數D幌子,算錯咗苯氨基丙酸D濃度,傷透咗犀利妹既心,陰公…………
系犀利妹先對Kings有咗feel,但系一早她就知佢地系兩個階層既人。犀利妹估唔到Kings會對自己表白,Kings俾咗希望犀利妹,但系佢又親手打破咗,好殘忍…………
 
  评论这张
 
阅读(6)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017